Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hihetetlen realisztikus szobrok

Hans Op de Beeck Belga művész hihetetlen életnagyságú realisztikus szobrai. A művész szobrai poliészterből, fából és pigmentált gipszből készülnek.

 0
Tovább

Pucér terhes nő szobra Angliában

Egy teljesen meztelen, kezében kardot tartó, terhes anya húszméteres bronzszobra várja a devoni Ilfracombe-ba érkező turistákat. A műalkotást még 2012-ben avatták fel a brit tengerparti város kikötőjében. A szobor Damien Hirst 52 éves, bistroli születésű művész alkotása, aki azt mondta Verity, azaz Igazság című művéről, hogy az az igazság és a törvény allegóriája. A szobor egyik fele pucéran ábrázolja az állapotos anyukát, míg a másik oldalon anatómiailag láthatjuk a női testet.

szobor szobrász hihetetlen elképesztő

 0
Tovább

Furcsa szobrok a világ minden tájáról...

Furcsa, meghökkentő szobrok a világ minden tájáról...

 0
Tovább

Hihetetlen faszobrok

Bennet Ewing művész, utazó a világ minden tájáról (sivatagból, hegyvidékről, tengerpartról, folyok medréből) hosszú évek alatt gyüjtötte össze szobrainak alkotó elemeit, fadarabkákat. Alkotásai ezeknek összerakásából, megmunkálás nélkűl jöttek létre, az eredmény hihetetlen...

 0
Tovább

Csodálatos fa installáció a strandon

A dél-afrikai Daniel Popper szobrász, a Mexikói Tulumban az Art With Me művészeti és kulturális fesztivál keretében készített "Ven a la Luz" nevű installációja az Ahau Tulum üdülőhelyen.

 0
Tovább

Hypnotikus szobrok sörösdobozokból

A detroiti születésű Noah Deledda művész kezében a sörösdobozok műalkotásokká válnak.

 0
Tovább

Hihetetlen porcelán szobrok

A természet és az emberi test összeolvadása a portland-i Kate MacDowell porcelán szobrain, az eredmény fantasztikus:

 0
Tovább

Lenyűgöző uszadékfa szobrok

Debra Bernier kanadai szobrászművész alkotásainak jelentős része szó szerint elválaszthatatlan a természettől: folyók, patakok sodrása által formált uszadékfákon, erdők fáin tűnnek fel a csodálatos nőalakok, mint a termékenység, a szépség, az élet szimbólumai.


érdekes szobor szobrászat

 0
Tovább

Az Atacama-sivatag keze

Az Atacama-sivatag Chile és Peru területén az Andok és a Csendes-óceán között terül el. A csodás sivatag hossza 1000 kilométeres, széltében pedig legfeljebb 160 kilométer. Ez a sivatag a Föld egyik legszárazabb térsége. A nagy szárazság oka az egyik oldalán elterülő Andok, a másik oldalán pedig parti hegység. Az Atacama sivatag annyira száraz, hogy a környezetében lévő 6800-as magasságban lévő hegyek nem rendelkeznek gleccserekkel. Az átlagos csapadékmennyiség chilei Antofagasta-nál 3 mm évente és volt olyan, amikor ezen a területen 40 évig egyáltalán nem esett eső. Innen 75 kilométerre található az akár őskori monstrumnak is tekinthető Mano del desierto, azaz a Sivatag keze, az igazság azonban az, hogy 1992 készítette egy Mario Irarrazabal nevű szobrász. Messziről először úgy tűnik, mintha a kézhez egyszer csak felbukkanna egy emberi alakzat is, de ahogy közeledünk felé, rájövünk, hogy már csak a sivatag homokjából kiérő kezét láthatjuk. Az Atacama-sivatag egyik látványossága 11 méter magas, és az "Emlékmű a megfulladtakhoz" címet viseli.

szobor szobrászat érdekes

 0
Tovább

Gyönyörű jégszobrok

Egy jégtömb, fűrész, képzelőerő és rendkívüli kézügyesség szükséges a kápráztatás jégszobrok készítéséhez, és persze nem árt ha a szobrász bírja a hideget. Számos helyen rendeznek jégszobor kiállítást, fesztivált. Most többségében a brugge-i jégfesztiválon kiállított jégszobrokat láthatunk.

szoberászat jégszobrok jégszobrászat szobrok jég

 0
Tovább
«
12

Napi művészet

blogavatar

Minden, ami művészet, ami szép, ami érdekes, ami...

Facebook

Hirdetés

loading...

ADS