Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miniatűr tájképek

A fiatal New York-i művésznek Dina Brodskynak két szenvedélye van: a festés és a biciklizés. Nemrég gondolt egyet, és egybegyúrta két hobbiját - gyönyörű kerek miniatűr festményeken örökíti meg a természeti tájakat, melyeket a biciklitúrák alatt fedezett fel. Az ilyen apró alkotások rendkívüli precizitást igényelnek.

miniatűr festmény festészet hihetetlen érdekes

 0
Tovább

Híres festmények különleges technikával

Marat Nabi különleges technikával alkot, csavarok felhasználásával fest meg híres festményeket...

fesmény festészet különleges

 0
Tovább

Hiperrealisztikus képek kaktuszokról

Kwang-ho Lee koreai művész elképesztő, hiperrealisztikus olajfestményei kaktuszokról. Némelyik alkotás magassága eléri a 2,4 métert.

festmény olajfestmény hiperrealista hihetetlen festészet

 0
Tovább

Egy szöcske maradványait fedezték fel Van Gogh egyik festményén

Egy szöcske maradványait találták meg Van Gogh egyik festményén, egy amerikai múzeumban. A kis barna rovar maradványait a posztimpresszionista festőóriás Olajfák (Les oliviers) című 1889-es képének bal alsó sarkában fedezte fel Mary Schafer, a Kansas City-i Nelson-Atkins művészeti múzeum igazgatója a festékrétegek elemzése közben.A szöcske a festő által nagy lendülettel felvitt festékbe ragadt bele, és mivel semmiféle mozgás nyoma nem fedezhető fel a rovar teteme körül, az minden bizonnyal már döglött volt, amikor rákerült a képre.

festmény festészet érdekesA döglött szöcskemaradvány felfestésének egyik oka, hogy hogy Van Gogh is sokszor festett a szabadban, és a szél gyakran fújt rá a képekre rovarokat, porszemeket, fűszálakat. Egy levélben, amelyet 1885-ben küldött testvérének, Theónak, a Van Gogh azt írja, hogy a neki festett négy képről nagyjából 100 legyet távolított el.

festmény festészet érdekes

A kansasi múzeumban őrzött festmény része egy 18 darabból álló sorozatnak, amelyet a festő az olajfáknak szentelt, és amelyet halála előtt egy évvel, 1889-ben Saint-Rémy-de-Provence-ban festett, a szanatóriumban, ahova beutalták. A Nelson-Atkins múzeumban tüzetes elemzésnek vetik alá az ott lévő mind a 104 francia festményt.

festmény festészet érdekes

Forrás: www.erdekesvilag.hu

 0
Tovább

Gyönyörű miniatűr festménye

Lorraine Loots: a dél-afrikai művész még 2013-ban eldöntötte, hogy minden nap készít egy mini festményt, amit a nagy siker és nemzetközi lelkesedés miatt folytatott...

miniatűr festmény festészet rajz miniatűr festmény

 0
Tovább

Hiperrealista festmények - Mike D.

Mike Dargas Német hiperrealista művész csodálatos műalkotásai.

hiperrealista festmény rajz festészet

 0
Tovább

Hegedűket használ vászonnak a művész

Leonardo Frigo londoni művész hegedűket díszít grafikáival. Egy hegedű elkészítése kb. 3 hetet vesz igénybe és történeteket, eseményeket, életrajzokat mesél el a grafikáival.
érdekes festészet részletes

érdekes festészet részletes

érdekes festészet részletes

érdekes festészet részletes

érdekes festészet részletes

érdekes festészet részletes

 0
Tovább

Festett szovjet tankok Afganisztánban

Neda Taiyebi iráni művésznő, az elhagyatott szovjet tankokat használja festővásznaként: a rozsdásodó monstrumokra tradicionális perzsa mintákat és növényi motívumokat fest. Neda a katonaságot kereste meg azzal, hogy szerinte változtatni kellene a Kabul városában gyakran látható elhagyott szovjet tankokon valahogyan, ugyanis a város, de az egész ország hangulatát megváltoztatnák. A monoton színek helyett élénkre festi a harckocsikat, így vidámabbá téve a tájat. Az ötletet a helyi lakók és az afgán hadsereg is támogatta.

festett tankok festészet érdekes

 0
Tovább

Napi művészet

blogavatar

Minden, ami művészet, ami szép, ami érdekes, ami...

Facebook

Hirdetés

loading...

ADS