Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy ukrán pad története képekben

Yevgeniy Kotenko ukrán fotóművész egy évtízeden keresztűl fotózott egy közeli parkban található padott. Az eredmény egy hihetettlen összeállitás lett...

 0
Tovább

Anyák és gyermekeik a különböző országokban

Pascal Mannaerts belga fotós 10 éve járja a világot fényképezőgépével. Az elmúlt években számos országba illetve szebbnél-szebb helyekre eljutott, utazásai során pedig lehetősége nyílt arra, hogy a legkülönfélébb emberekkel találkozzon. A világjáró férfi lenyűgöző portréfotóival szeretné bemutatni az anyukákat és gyermekeiket, a legkülönfélébb népcsoportokból.

 0
Tovább

Óriási virágcsokrok New York szemeteseiben

Lewis Miller virág dízájner azt találta ki, hogy feldobja a new york-i lakosok mindennapjait. Véletlenszerű helyeken és véletlenszerű időben elhelyezett egy-egy virágcsokrot már jó pár hónapja folyamatosan. Emocionálisan akart hatni rájuk, tehát valamilyen érzést szeretett volna kiváltani belőlük. Járdákat, kukákat, szobrokat szemelt ki.
Évekig gondolkodtam, hogy mivel dobhatnám fel embertársaim hétköznapjait. Akartam adni valamit a new yorkiaknak. Cserébe pedig csak egy dolgot vártam el: egy mosolyt!
Több mint 2 és fél millió forintjába került neki ez az akció eddig ami a "Flower Flashes" nevet kapta.

street art utcai művészet fotó fotóművészet

 0
Tovább

Hétköznapi tárgyak művészi elrendezésben

A New Jersey-i Adam Hillman orákat tölt azzal, hogy hétköznapi tárgyakat művészi módon rendezzen el. Műveihez irodai eszközöktől kezdve szívószálig mindent felhasznál...

fotóművészet fotó

 0
Tovább

Látja ezen a képen a meztelen nőt?

A testfestés az egyik legkifinomultabb formája, amikor a művész olyan külsőt varázsol a modelljére, hogy az kaméleonként olvad bele a környezetbe. A fotók Jörg Düsterwald, testfestő és Tschiponnique Skupin fotóművész közös munkája. Az alkotópárosnak nem csak az optikai illúziókkal játszó képei vannak, hanem olyanok is, ahol jól látszik a háttérben a testfestett modell, mégis tökéletes harmóniában van a környezetével, a természettel.

testfestés body art festés fotó fotóművészet érdekes

 0
Tovább

Vicces állatfotók 100 évvel ezelőttről

A Harry Whittier Frees (1879-1953) észak-amerikai fotós mókás állatképeivel vált híressé, amelyeken felöltöztetett macskákat és kutyákat emberi pozitúrákban szerepeltetett. Képeit gyermekkönyvekben és képeslapokon egyaránt használták. Frees állatfotós karrierje 1906-ban indult egy születésnapi bulin, amikor véletlenül egy papírcsákó landolt egy macska fején, melyet a fotós gyorsan meg is örökített. A képet azután képeslapokat gyártó cégnek adta el. Látva, hogy van igény az effajta mókás képekre, Frees kreatív képek készítésén kezdett dolgozni, többnyire a barátai és szomszédai kisállatait "felbérelve" LOLcats című sorozata 1914-ben készült.

fotó fotóművészet régi

 0
Tovább

Elképesztő egybeesések a fotókon

A londoni fotós, Denis Cherim olyan fényképeket készít, ahol a természet és a véletlen gyönyörű összhangba rendezi a valóságot. A képek megmutatják, hogy bármilyen részletben ott lehet a szépség, a harmónia amelyek kihangsúlyozzák a bolygónk egyensúlyát, csak meg kell látni.

fotó fotóművészet érdekes

 0
Tovább

Fényfestés az esőerdőben

Philippe Echaroux francia fotós és street art művész különleges ötlettel állt elő, hogy felhívja a figyelmet az esőerdők pusztítására, illetve az eltűnőben lévő bennszülött törzsekre. A fotós az Amazonas-medencében, Brazíliában kereste fel a Suruí törzset, akikről portrékat készített, majd az éjszaka folyamán a felvételeket egy vetítő segítségével "felfestette" az esőerdő fáira. A látványos fényfestéssel azt szeretné szemléltetni a világgal, hogy a fák kivágásával és az esőerdők mértéktelen pusztításával nemcsak a Földet és állatvilágot veszélyeztetjük, hanem az amazóniai indiánok élőhelyét is. Mint azt Philippe Echaroux mondta: a fák kivágása az esőerdőben élő emberek életébe kerül.

fotóművészet érdekes hihetetlen land art fotó

 0
Tovább

Egyedi kőszobrok a gravitáció határán

Michael Grab Land művész és fotográfus, azaz Gravity Glue (művésznév) alkotásai legtöbbször valószerűtlennek tűnnek, mintha a kő-építményei egyszerűen fittyet hánynának, dacolnának a gravitációval. Minta nem lenne gravitáció. Ez egy különös és egyedi meditáció, megtalálva a belső egyensúlyt egy zseniális alkotásban fejeződik ki. Mi is kell hozzá? Csak kő, türelem és az alkotás ereje. Ilyenkor más nem létezik, csak ő és az alkotása. A kövek felületén kisebb repedéseket, mélyedéseket keres, amelyek a kapcsolódási pontként szolgálnak az építéshez, és kezdődhet is az órákon át tartó meditatív kísérletezés.

hihetetlen land art fotóművészet fotó művészet

 0
Tovább

Alkotás 3200 kék emberből

Az amerikai fotóművész, Spencer Tunick "Sea of Hull" - szó szerinti fordításban "Testek Tengere" - című projektjének 3200 embert festettek négyféle kékszínüre, hogy a mester elkészítse alkotását az észak-angliai Kingston upon Hull központjában 2016. július 9-én.
fotó fotóművészet művészet hihetetlen érdekes

 0
Tovább
«
12

Napi művészet

blogavatar

Minden, ami művészet, ami szép, ami érdekes, ami...

Facebook

Hirdetés

loading...

ADS