Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A fura szobrok a világ minden tájáról

Norvégia

szobor szobrász szobrászat szobrok hihetetlen fura furcsa

 0
Tovább

Téli jelenetek régi hólapátokból

A Nebraska-i Chester falu régi iskolájában 33 000 négyzetmétere élő és dolgozó Cindy Chinn alkotásai. A művész régi rozsdás szerszámoknak ad új életet.

hihetetlen érdekes szobrász

 0
Tovább

Elképesztő láncfűrésszel faragott szobrok

A Romániában élő 42 éves Gabi Rizea fantasztikusan bánik a fával. Csupán 3 évvel ezelőtt fedezte fel tehetségét, és azóta több tucat alkotását csodálják szerte a világon. Lenyűgöző munkái többnyire farönkből készülnek. A korábban erdőmérnök Rizea teljesen véletlenül lett fafaragó. Három évvel ezelőtt vásárolt egy láncfűrészt és elkezdett vele kísérletezni. Elpusztult fák törzsébe próbált emberi arcokat faragni, és legnagyobb meglepetésére igen jól sikerültek. Miután professzionálisan és hamar megtanulta a láncfűrész ilyen célú használatát Craiova városvezetése engedélyt adott, hogy a parkokban lévő öreg, kipusztult fák törzsén hódolhasson szenvedélyének. Néha feljegyzést készítek a kivágandó fákról, és ezekhez illő terveket készítek, de sok esetben módosítanom kell, mert a korhadt részek eltávolítása után sokkal kisebb lesz a megmunkálható felület és forma, mint azt elképzeltem. Így született Gabi Rizea legnépszerűbb alkotása a "Galeata Care Curge", vagyis a vödörből folyó víz is.A fatörzs, amin alkotni kezdett sokkal rosszabb állapotban volt, mint azt gondolta, és leháncsolva, letisztogatva a fát, gyakorlatilag csak annak egy keskeny belső része volt megmunkálható.

hihetetlen szobrász faragás fafaragás

 0
Tovább

Lovasszobrok a Temzében

Négy lovasszobor jelent meg a Temzében, a Vauxhall hídnál, közel a brit parlamentépületéhez, de csak akkor láthatóak teljes nagyságukban, amikor a folyó vízszintje alacsony. Jason deCaires Taylor ökoművész munkájában a lovak feje a fosszilis energiahordozók (kőszén kőolaj, földgáz) iránti függőségünkre utalnak az olajkút-pumpákkal. A négy lovasból kettő üzletember, kettő pedig gyerek, demonstrálva a nem megújuló energiaforrások használatát jelenleg irányítókat és a jövő nemzedékét.

szobor szobrászat modern lovasszobor

 0
Tovább

Szobor óriási esőcseppel az arcán

Nazar Bilyk ukrán szobrász esőszobrai bronzból és üvegből készülnek, az ember-természet kapcsolatot jelképezik a víz aspektusából. Bylik az ember belső dialógusát próbálta visszaadni a szobraiban, az embert foglalkoztató kérdések bonyolultságát. Ezért emeli fel a fejét a szobor. Az esőcsepp valójában a kommunikáció szimbóluma, amely összeköti az embert a sokféle élethelyzettel.

szobor szobrászat szobrász

 0
Tovább

Macskával utazó nő szobra

Az oroszországi Molodchno vasutállomásán áll a macskával utazó nő szobra. A szobor Minsk Vadim Matskevich alkotása, a mű 196cm magas és 450 kg.

szobor szobrászat

 0
Tovább

Trónok harca ihlette grafithegy szobrok

Salavat Fidai orosz művész grafithegyből faragott Trónok harca ihlette miniatűr szobrai...

szobrászat Salavat Fidai grafithegy Trónok Harca Game of thrones miniatűr

 0
Tovább

Láncfűrésszel készült szobrok – Simon O’Rourke alkotásai

Simon O'Rouke nem mindennapi módszert választott alkotásai elkészítéséhez , aki már évek óta láncfűrész segítségével készíti el aprólékos szobrait. A Wales-ben élő művész illusztrátorként végzett a főiskolán, ám végül nem a szakmájában dolgozik, hanem kivételes szobrainak köszönhetően vált ismertté. Munkáival már számos elismerést, díjjat zsebelt be, alkotásai egyre több országban láthatóak, köztereken és magánbirtokokon egyaránt. Simon O'Rourke az alkotásaival kapcsolatban elmondta, hogy folyamatosan a tökéletessége törekszik és mint mesélte, sokat jelent számára, hogy egy pusztító eszközzel képes valami maradandót és szépet megalkotni.

 0
Tovább
12
»

Napi művészet

blogavatar

Minden, ami művészet, ami szép, ami érdekes, ami...

Facebook

Hirdetés

loading...

ADS