Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Dánia leghiresebb szobra: The Little Mermaid 

A kis hableány (The Little Mermaid), Koppenhága, Dánia, a Kis Hableány szobra bármely kicsi is, Koppenhága legismertebb látnivalója. A Hans Christian Andersen mesefigurájáról mintázott szoborról készült a legtöbb fotó a világon. H.C. Andersen meséje először 1837-ben jelent meg, és a történetből színre vitt balett oly nagy hatással volt a Carlsberg sörfőzde tulajdonosára, Carl Jacobsenre, hogy elkészíttette a Kis Hableány szobrát.

leghiresebb szobor

 0
Tovább

Csodálatos szökőkutak

A lengyelországi Lodzban élő Malgorzata Chodakowska szobrásznő egészen különleges alkotásokat készít. Egyrészt szökőkút, másrészt emberi alakokat formáló szobrok. De csak a víz áramlása teszi teljessé a képet, így lesz tökéletesen kész a mű, a szobor életre kel.

szökőkut szobor

 0
Tovább

Trónok harca ihlette szobrok a ceruza hegyén 2.

Salavat Fidai orosz szobrász hihetetlen részletességgel kidolgozott Trónok harca ihlette alkotásai a ceruza hegyén.

Trónok Harca grafithegy szobor miniatűr

 0
Tovább

Lovasszobrok a Temzében

Négy lovasszobor jelent meg a Temzében, a Vauxhall hídnál, közel a brit parlamentépületéhez, de csak akkor láthatóak teljes nagyságukban, amikor a folyó vízszintje alacsony. Jason deCaires Taylor ökoművész munkájában a lovak feje a fosszilis energiahordozók (kőszén kőolaj, földgáz) iránti függőségünkre utalnak az olajkút-pumpákkal. A négy lovasból kettő üzletember, kettő pedig gyerek, demonstrálva a nem megújuló energiaforrások használatát jelenleg irányítókat és a jövő nemzedékét.

szobor szobrászat modern lovasszobor

 0
Tovább

Szobor óriási esőcseppel az arcán

Nazar Bilyk ukrán szobrász esőszobrai bronzból és üvegből készülnek, az ember-természet kapcsolatot jelképezik a víz aspektusából. Bylik az ember belső dialógusát próbálta visszaadni a szobraiban, az embert foglalkoztató kérdések bonyolultságát. Ezért emeli fel a fejét a szobor. Az esőcsepp valójában a kommunikáció szimbóluma, amely összeköti az embert a sokféle élethelyzettel.

szobor szobrászat szobrász

 0
Tovább

Macskával utazó nő szobra

Az oroszországi Molodchno vasutállomásán áll a macskával utazó nő szobra. A szobor Minsk Vadim Matskevich alkotása, a mű 196cm magas és 450 kg.

szobor szobrászat

 0
Tovább

Fába nőt a szobor


Giuseppe Penone olasz művész 1968-ban Dallasban tette fel egy fára ezt a szobrot, és ahogy az évtizedek telnek, úgy épül be a fába egyre inkább a szobor, és ezáltal lesz egyre különlegesebb.

vas kéz szobor művészet érdekes kreatív iron hand

 0
Tovább
12
»

Napi művészet

blogavatar

Minden, ami művészet, ami szép, ami érdekes, ami...

Facebook

Hirdetés

loading...

ADS