Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy szöcske maradványait fedezték fel Van Gogh egyik festményén

Egy szöcske maradványait találták meg Van Gogh egyik festményén, egy amerikai múzeumban. A kis barna rovar maradványait a posztimpresszionista festőóriás Olajfák (Les oliviers) című 1889-es képének bal alsó sarkában fedezte fel Mary Schafer, a Kansas City-i Nelson-Atkins művészeti múzeum igazgatója a festékrétegek elemzése közben.A szöcske a festő által nagy lendülettel felvitt festékbe ragadt bele, és mivel semmiféle mozgás nyoma nem fedezhető fel a rovar teteme körül, az minden bizonnyal már döglött volt, amikor rákerült a képre.

festmény festészet érdekesA döglött szöcskemaradvány felfestésének egyik oka, hogy hogy Van Gogh is sokszor festett a szabadban, és a szél gyakran fújt rá a képekre rovarokat, porszemeket, fűszálakat. Egy levélben, amelyet 1885-ben küldött testvérének, Theónak, a Van Gogh azt írja, hogy a neki festett négy képről nagyjából 100 legyet távolított el.

festmény festészet érdekes

A kansasi múzeumban őrzött festmény része egy 18 darabból álló sorozatnak, amelyet a festő az olajfáknak szentelt, és amelyet halála előtt egy évvel, 1889-ben Saint-Rémy-de-Provence-ban festett, a szanatóriumban, ahova beutalták. A Nelson-Atkins múzeumban tüzetes elemzésnek vetik alá az ott lévő mind a 104 francia festményt.

festmény festészet érdekes

Forrás: www.erdekesvilag.hu

 0
Tovább

Vicces állatfotók 100 évvel ezelőttről

A Harry Whittier Frees (1879-1953) észak-amerikai fotós mókás állatképeivel vált híressé, amelyeken felöltöztetett macskákat és kutyákat emberi pozitúrákban szerepeltetett. Képeit gyermekkönyvekben és képeslapokon egyaránt használták. Frees állatfotós karrierje 1906-ban indult egy születésnapi bulin, amikor véletlenül egy papírcsákó landolt egy macska fején, melyet a fotós gyorsan meg is örökített. A képet azután képeslapokat gyártó cégnek adta el. Látva, hogy van igény az effajta mókás képekre, Frees kreatív képek készítésén kezdett dolgozni, többnyire a barátai és szomszédai kisállatait "felbérelve" LOLcats című sorozata 1914-ben készült.

fotó fotóművészet régi

 0
Tovább

Madárházikó művészi szinten

Thomas Dambo dán művész madárházikókat készít hulladékfából, 2006-ban kezdett bele projektjébe, azóta több mint 3500 házikót készitett közterekre...

street art utcai művészet érdekes újrahasznosított

 0
Tovább

Simon Beck óriási hóba taposott rajzai

Simon Beck alkotásait ba tapossa, fent a hegyek között, ahol nagyobb sík felületekre készít igen komplex alakzatokat, melyek mérete sokszor focipálya nagyságú. Bonyolult, hóba taposott rajzai órákig készíti. Az Oxfordban végzett térképkészítőnek általában 5 órára van szüksége egy-egy hórajz megalkotásához.

művészet érdekes hihetetlen oriási szép hóSimon Becknek jó oka van arra, hogy az önkifejezés ezen módját választotta, ugyanis egészségügyi okokból nem űzhet sportokat, csak gyalogolhat. Egyszer pedig úgy döntött, produktívan is tölthetné a gyaloglást, ezért elkezdett formákat taposni a hóba. Simon saját bevallása szerint még éjjel is folytatja a munkát, ha kell egyetlen fejlámpa segítségével. Hiszen az egész alkotás geometria, ha előre kiszámolja a lépéseit, akkor nem baj, hogy nem látja a teljes formát.

művészet érdekes hihetetlen oriási szép hó

 0
Tovább

Gyönyörű miniatűr festménye

Lorraine Loots: a dél-afrikai művész még 2013-ban eldöntötte, hogy minden nap készít egy mini festményt, amit a nagy siker és nemzetközi lelkesedés miatt folytatott...

miniatűr festmény festészet rajz miniatűr festmény

 0
Tovább

Állatokká változtatta modelljeit a testfestő művész

Shannon Holt gyakorlatilag vászonnak használja az emberi testet, kihasználva annak háromdimenziós mivoltát, hogy kiegészítse a festék által mutatott koncepciót.

érdekes testfestés hihetetlen festés body art

 0
Tovább

Művészet a szappanon

Ekaterina Mangorielle moszkvai autodidakta művész szeret akvarelleket festeni, de imád kézzel készített szappanokat is gyártani. A kettő ötvözéséből lenyűgöző alkotások születnek. A művész nő különleges formájú szappantömböket önt, melyek hasonlítanak a képkerethez és a vászonhoz. Utána pedig megfesti az apró remekműveket, gyönyörű akvarelleket varázsolva rájuk - ihletet merítve a régebbi rajzaiból.

rajz művészet szép

 0
Tovább

Hihetetlen képek kagylókból

Rowan Mersh Londoni művész különböző tengeri kagylókból készült hihetetlen alkotásai.

hihetetlen érdekes különleges

 0
Tovább

Elképesztő egybeesések a fotókon

A londoni fotós, Denis Cherim olyan fényképeket készít, ahol a természet és a véletlen gyönyörű összhangba rendezi a valóságot. A képek megmutatják, hogy bármilyen részletben ott lehet a szépség, a harmónia amelyek kihangsúlyozzák a bolygónk egyensúlyát, csak meg kell látni.

fotó fotóművészet érdekes

 0
Tovább

"Állati" szobrok BORDALOII-től 

Bordalo II liszaboni utcai művész legújabb kiállitása egy elhagyatott raktárban tekinthető meg. A tárlat különlegessége, hogy minden alkotás szemétből készűlt és a központi eleme az állatvilág, a művész ezzel kívánta felhívni a figyelmet a mértéktelen környezetszennyezésre.

utcai művészet szobor szemét szemét szobor érdekes street art

 0
Tovább

Napi művészet

blogavatar

Minden, ami művészet, ami szép, ami érdekes, ami...

Facebook

Hirdetés

loading...

ADS